til startsiden
 


UGE 48
Venus er
i Firenze

UGE 49
Sydkaperens
hjemegn i
Toscana

UGE 49
Toscana i
regnvejr

UGE 49
Gratis strøm
og søudsigt

UGE 50
Stellplatz med
indlagt hund og
Per som mekaniker

UGE 50
Colosseum
og en pose
blandede ruiner

UGE 50
Peterskirken,
så bliver det
ikke større

UGE 51
Så kom naboerne
- hvem sagde
trængsel?

UGE 51
De 3 ting

UGE 51
Jul i Pompei
og 1. juledag
med udsigt

UGE 52
Kan man gå
til Pompei?

UGE 52
2 fluer med
ét smæk

UGE 52
Afsted til
Sicilien

UGE 52
Etna, nu
med skiløbere

UGE 52
Bikinidamer i
Villa Romana

UGE 52
Nytår i Palermo
-en by med
tidslommer

 
 

UGE 52 - 2 fluer med ét smæk
Billederne stammer fra Herculaneum, en by der også blev udslettet da Vesuv spruttede med lava. Men til forskel fra Pompeji, blev denne by dækket af mudder, hvilket gjorde at den blev bedre bevaret end Pompeji. Det sam-men med, at Herculaneum fungerede som en slags ferieby for det bedre borgerskabet, har gjort at koncentra-tionen af værdigenstande og udsmyk-ninger var større her end i Pompeji. Det var nemmere at danne sig et indtryk af livet her, hvordan villaerne var bygget op og udsmykket med flotte mosaik-gulve og vægge. Her findes stadigvæk forkullede træmøbler, trædøre og indfatninger ... det er da ret godt gået, når man tænker på at det næste er 2000 år gammelt.

 
 
 
 
Vesuv viser sig fra sin bedre side – næsten uden skyer. Til venstre ses et „take-away“ spisested ...
 
Der er desværre ikke så mange billeder fra Napoli, men Napoli gad os simpelthen ikke. Den første dag vi tog toget til byen var en tirsdag. Rigtig glade travede vi igennem byens trafikkaos med kurs mod Det Arkæologiske Museum, der har genstande, mosaikker og menneskeafstøbninger fra Pompeji og Herculaneum. Den eneste fejl, vi gjorde, var at museet havde lukket om tirsdagen. Efter lidt øv-bøv og forbavselse/undren over den heftige trafik der huserede her, tog regnen til. Vi søgte ly i en café, der viste sig at servere rigtig gode pizzaer *mums* – men Napoli er jo også pizzaens hjemby. Da vi troede at regnen var stilnet af, betalte vi og drog af sted for en sighting i byen. Vi nåede da også kun lige ud fra caféen, før end sluserne blev åbnet igen, og denne gang stoppede regnen ikke. Det stod seriøst ned i stænger og gaderne sejlede i vand. Øv hvor blev vi våde, inden vi nåede hjem. Heldigvis var der en tørretumbler på campingpladsen, så Birgit tumblede det meste af vores tøj tørt – det regnede og regnede og regnede.
 
Den anden gang vi besøgte Napoli var efter vores besøg i Herculaneum, og denne gang holdt det tørvejr og museet havde åbent, dog med undtagelse af menneskeafstøbningerne fra Pompeji. Men vi fik da mulighed for at se andre genstande såsom: mosaikker, buster, skriftruller, statuer – og en enkel dans-ende faun – som vi kommer til at høre nærmere om på et senere tidspunkt.
 
 
startside_index