til startsiden
 


UGE 48
Venus er
i Firenze

UGE 49
Sydkaperens
hjemegn i
Toscana

UGE 49
Toscana i
regnvejr

UGE 49
Gratis strøm
og søudsigt

UGE 50
Stellplatz med
indlagt hund og
Per som mekaniker

UGE 50
Colosseum
og en pose
blandede ruiner

UGE 50
Peterskirken,
så bliver det
ikke større

UGE 51
Så kom naboerne
- hvem sagde
trængsel?

UGE 51
De 3 ting

UGE 51
Jul i Pompei
og 1. juledag
med udsigt

UGE 52
Kan man gå
til Pompei?

UGE 52
2 fluer med
ét smæk

UGE 52
Afsted til
Sicilien

UGE 52
Etna, nu
med skiløbere

UGE 52
Bikinidamer i
Villa Romana

UGE 52
Nytår i Palermo
-en by med
tidslommer

 
UGE 51 - Jul i Pompei og 1. juledag med udsigt
Fra Rom gik turen videre til Napoli, hvor vi skulle finde information om hvor-dan/hvornår naboerne kunne sejle fra Napoli til ferieøen Capri. En ø som søren gerne ville stifte nærmere bekendtskab med – Per og jeg havde ikke planer om at tage med. Men da Søren fandt ud af, at han endnu en dag skulle tidligt op, for at nå færgen til Capri, droppede han simpelthen sit Capri-besøg. Mens vi stod og trippede på havnekajen i Napoli, havde vi den smukkeste udsigt til vulkanen Vesuv – helt skyfri. Det skulle senere vise sig, at være et særsyn på dette tidspunkt af året. Havde jeg vidst det, så havde jeg nok fået fingeren ud og fundet kameraet frem.
 
 
 
 
 
Fra Napoli kørte vi videre til Pompeji, hvor der skulle være mulighed for at overnatte på en campingplads. Vi endte på Spartacus Camping, det var mere held end forstand. Det var mørkt da vi kørte fra motorvejen og det første og bedste lysende skilt var til denne campingplads, her fejrede vi vores juleaften. Naboerne havde slæbt julegaver med hjemmefra og ingen blev snydt, ikke engang Børge, som lige pludselig ikke længere var i Spaniens land. Han havde selv medbragt en overraskelse fra Spaniens land.
 
 
 
 
1. juledag er italienernes eneste hellig-dag i forbindelse med julen, så denne ene dag er ALT lukket. Vi valgte at bruge dagen på at se Sorrento halvøen, som er kendt for sin smukke udsigt. Vi startede med at have udsigt til Vesuv – selvfølgelig med skyer omkring toppen. Jo mere vest vi kom af kystvejen, jo nærmere kom vi Sørens Capri. Vi vendte Sydkaperen på det vestligst punkt i byen Termini, hvor Birgit og jeg spadserede ud til spidsen af halvøen. En smuk tur, som Birgit dog fandt en an-else anstrengende da vi skulle tilbage til Sydkaperen – det gik op ad bakke hele vejen hjem. Min kondition var i orden, det skyldtes vores tidligere traveture.
 
 
  Capri set fra Sorrento halvøen
 
En smuk tur ... som dog endte med at det blev så sent at solen gik ned, og halvdelen af turen fra Termini og langs Amalfikysten kom til at foregå i mørke ad små snoede bjergvej – de satans bjerge tager altid længere tid end man tror *smil*
 
 
 
 
Ovenstående foto er mit vinderfoto – det er fandme flot.
startside_index