til startsiden
 


UGE 48
Venus er
i Firenze

UGE 49
Sydkaperens
hjemegn i
Toscana

UGE 49
Toscana i
regnvejr

UGE 49
Gratis strøm
og søudsigt

UGE 50
Stellplatz med
indlagt hund og
Per som mekaniker

UGE 50
Colosseum
og en pose
blandede ruiner

UGE 50
Peterskirken,
så bliver det
ikke større

UGE 51
Så kom naboerne
- hvem sagde
trængsel?

UGE 51
De 3 ting

UGE 51
Jul i Pompei
og 1. juledag
med udsigt

UGE 52
Kan man gå
til Pompei?

UGE 52
2 fluer med
ét smæk

UGE 52
Afsted til
Sicilien

UGE 52
Etna, nu
med skiløbere

UGE 52
Bikinidamer i
Villa Romana

UGE 52
Nytår i Palermo
-en by med
tidslommer

 

UGE 50 - Colosseum og en pose
blandede ruiner ...

Man kan jo ikke undgå at se Colos-seum, når man er i Rom. Som så mange andre turister endte vi også i virvaret af ruiner fra Roms kejsere, der alle havde haft travlt med at sætte deres præg på Rom. Her findes triumfbuer i alle størrelser, templer hvor kun de enorme marmorsøjler og ydervægge har over-levet tiden – ja gamle murbrokker til den store guldmedalje, men stort har de tænkt, de tossede romere.

 
 
 
Kronen på værket er selvfølgelig Colosseum der er bygget i år 72–80. Amfiteatret havde plads til 55.000 tilskuere, der kunne følge med i kampen /slagtningen af slaver, krigsfanger og dyr, alle i kamp for at overleve eller dræbe – det blev kaldt sport!
 
 
 
Hvor meget der egentlig er tilbage af det oprindelige Colosseum, er vist lidt tvivlsomt eftersom at der har været utallige restaureringer, men imponerende er det da ... Men hele området har efter Romerrigets fald været brugt som stenbrud. Alle har taget/stjålet fra de omkringliggende bygningsværker, for selv at kunne rejse storslåede monumenter, selv Skt. Peterskirken har haft den lange finger fremme.
 
 
 
Romerne har altid gjort det – bygget stort. Hvad mener I om det overdrevet store monument til ære for Viktor Emmanuel 2, den første konge af det forenede Italien, bygget i år 1885 –1911? Det virker næsten som om at dette monstrum er bygget med tanke på, at skulle overgå colosseum, der ligger bag ved. Italienerne kalder monumentet alt fra gebisset, lagkagen … til skrivemaskinen, denne beskriv-else valgte vi at bruge om pladsen, når vi travede rundt i Roms gader og kiggede på kort, for at orientere os om hvor vi var. .
 
startside_index