til startsiden
 


UGE 44
Paris, Paris
og atter Paris

UGE 45
Versailles,
skal ikke besøges
om mandagen

UGE 45
Mudder
i Normandiet

UGE 45
D-dag og 70
meter broderet
tegneserie

UGE 45
Mont St. Michel,
som taget ud af
et eventyr

UGE 45
Fransk
Stonehenge
i Bretagne

UGE 45
Hottentotboliger
eller var det
Troglodyt?
Svampemuseum

UGE 46
I nærheden af
den italienske
grænse, slapper af

UGE 47
Bondegårdsferie
i Milano

UGE 47
Milano,
ja tak

UGE 47
Kage efter vægt
og manglende
Ferrari-ur

UGE 48
Pisa - sagde
du skævt?

 

UGE 45 - Mont St. Michel, som taget ud af et eventyr
Udsigten fra Sydkaperen – vi ankom til Mont St. Michel i skumringen, og synet vi blev mødt af, lignede noget fra et eventyr. Her på parkeringspladsen valgte vi at overnatte, sammen med andre autocampere. Vi var dog lidt nervøse i starten, fordi pladsen vi holdt på, var i samme niveau som havet. (Billedet ovenfor er ikke parkingspladsen, det er selve dæmningen/vejen ud til øen fra fastlandet). Tide-vandet skulle efter sigende, og i følge alle skiltene der var placeret her, være ret voldsomt, og hvis det ikke var vandet der generede én, så skulle man være opmærksom på kviksand *fedt*

   

Men tidevandet burde ikke kunne kom-me efter os. Vi var hverken i nærheden af fuldmåne eller foråret, og det skulle være tidspunktet hvor vandet rigtig havde magt. Vi fik senere at vide, at der næsten altid var én bil i sæsonen, der endte med at flyde rundt i vandet – fanget af forårets voldsomme tidevand.

Ja ja, vi over-nattede her og kom således til at se St. Michel i skumringen og morgengryet
– det var virkelig fortryllende.
 
   
Rundvisningen i klostret næste dag, blev også en god oplevelse. Guiden var en fin fyr, som startede med at kalde sine tropper til sig. Derefter fulgte en noget speciel, men megen indholdsrig og super indlevende rundvisning sted, der spændte fra bortskyllede turistbiler, munke med hang til en lille én, solbadende turister i klosterhaven, rock’n’roll, no pain no gain og John Fort/John Wayne anekdoter, rosenkrans fra månen, alt sammen fortalt på et fremragende og forståeligt engelsk. Nu lyder det som om, at hele den guidede tur kun var Rock’n’Roll, men det lykkedes ham faktisk at lave en meget spændende gennemgang af hele klosteret og dets historie. Kan helt afgjort anbefales at besøge. Vores guide var dog lidt i tvivl, om klosteret nu også var det mest himmelske sted på jorden, om sommeren forvandlede stedet sig nærmeste til helvede pga. turister i milliontal.

 
 
 
 
 
Stedet er imponerende og det må i tidernes morgen havde været endnu mere fortryllende, når men tænker på alle de farver der har prydet søjler, sale, gårde, krypter. Alt i klostret står nu kun i det rå stenmateriale, fordi man i starten af 1900-tallet fjernede al form for dekorering for at komme ind til selve stenmaterialet, for at få forståelse for selv konstruktionen *gab*
Jeg er glad for at vi har set katedralen i Albi, den gav et godt indtryk af, hvordan man dengang udsmykkede katedraler indvending.
 
startside_index