til startsiden
 


UGE 39-41
Danmark ska'
man så ta' foto's?

UGE 42
Hamburg,
havn, vand
og kulde

UGE 42
Harzen,
Bloksbjerg

UGE 42
Harzen,
Goslar

UGE 42
Hotel under
åben himmel

UGE 43
Trier, en romersk
by i Tyskland

UGE 43
Metz, første
stop i Frankrig

UGE 43
Verdun,
tusinde af kors

UGE 43
Så er der
Champagne

 

 

UGE 43 - Så er der Champagne
Før vi ræsede af sted fra Verdun til Paris, var planen egentlig at vi skulle have besøgt byen Épernay, der hoved-saglig er en Champagneby – så to skridt frem og ét tilbage. Nu står vi altså her på Avenue de Champagne, der myldre med amerikanske turister, der alle bærer på reklamepapirposer med deres nyindkøbte champagneflasker fra de champagnehuse, de har besøgt. Vores valg faldt på Champagnehuset Castellane, der i følge vores turistbog skulle give en personlig og hyggelige guidet tur. Vi ankom kl. 12.00 og huset åbnede kl. 14.00, så vi brugte vente-tiden på en gåtur rundt i byen.

 
 
 
 
 
 
Vores tur rundt i Castellanehuset blev hyggelig og personlig, efter som Per og jeg var de eneste 2 personer der skulle have guidning på engelsk. Monique fortalte meget overbevisende om husets fremstillingsmetode, der nok ikke er anderledes end i de andre huse? Turen var meget fin, og det var spændende at se de store hvælvinger fyldt med gamle flasker med gamle korkpropper.
 
Det var vildt at se burerne, hvor der var plads til 504 flasker, der automatisk vender flaskerne hele vejen rundt, 2 gange, på 52 timer, hvor man tidligere var 3–4 uger om det. Fabrikken laver i dag flere flasker pr. år end nogensinde, og de har aldrig haft så få ansatte som nu, så det kan man tænke lidt over.
 
startside_index