til startsiden
 


UGE 1
Røg og rumlen
på vulkanøen
Stromboli

UGE 1
Nu med grill
på stranden

UGE 1
Matera
- Gibsons
Jerusalem

UGE 1
Trullihuse i
Alberobello

UGE 1
I jordens indre,
sidste stop før
Thailland

UGE 2-6
Thailand
- på stranden
til solen går ned

 

UGE 1
- Matera, Gibsons Jerusalem

Hvem skulle have troet at kulisserne til Jerusalem ligger i Matera?
Vi er jo stadigvæk på vej nordpå, og havde besluttet at gøre holdt i byen Matera. Der skulle være en stellplatz, og jeg havde et billedet inde i hovedet om, at denne by skulle være fuld-stændig grå og falde i med naturen/-klipperne. Om byen havde en historie eller ej, det anede vi intet om, men vi skulle snart blive klogere. Da vi endelig fandt vores stellplatz, efter et utal af misvisende skilte, der pegede i alle retninger. Blev vi overfaldet af en mand, som gav sig ud for at være parkerings-vagt, og som opkrævede 5 euro for at

 
 
at vi kunne overnatte her. Han fik sine 5 euro og plaprede løs på italiensk med enkle engelske ord, om Mel Gibson og at Matera var en filmby og i næste måned kom Leonard Di ... (har glemt hvad han hedder, ham fra Titanic) og bla. bla. bla. Til at starte med troede vi at han snakkede om hvad der gik i biffen, hvilket vi egentlig var ret ligeglade med, men til sidst gik det op for os, hvad det var han mente. Det var simpelthen her at Mel Gibson havde filmet sin Jesus-film – og nu skulle byen spinde guld på det. Vi nåede da også kun lige ned til torvet, hvor man havde en udsigt udover, lad os kalde det til Materas baggård, før vi blev kapret af en guide, der lige kunne vise os ned til turisten, hvor vi kunne få en engelsk guidet tur for kun 62 euro!!! Vi takkede pænt nej tak og fik vristet os fri af gribben.
Materas gamle bydel hedder Sassi som betyder hulerne. Bydelen er hugget ud/ind i klipperne, der ender i en dyb kløft. Her havde mange af Materaerne boet siden 500-tallet og frem til 1950’erne, hvor området blev lukket. Materaerne blev tvangsfjernet, pga. områdets kummerlige forhold. I 1993 besluttede UNESCO at frede området og tilføje det til listen over verdens-kulturarv. Sidenhen tror jeg at det er gået stødt fremad som en turistattrak-tion. Der er nu hoteller i nogle af de gamle boliger og Mel Gibson (hvis det da er rigtigt) har sikkert også gjort sit til, at Matera „med den grå baggård“ er blevet kendt ... i nogle kredse. Vi var der for stellplatz’en skyld, men blev glædeligt overrasket over den gamle bydel. Da vi tog af sted, kørte vi over på den modsatte side af kløften, der havde udsigt til bydelen, og her fandtes også disse boliger i klipperne. Jeg må indrømme, at jeg faktisk tror, at vi (Per og jeg) kunne leve i sådanne huler-/klippeboliger.
   
Af en eller anden mystisk grund,
så er det altid mere spændende
at gå/se de steder, hvor det næsten
er umuligt at komme til.
 
 
Man skulle ikke tro at denne stellplatz var svær at finde ... et castel/borg på toppen af en bakke. Men det gør det heller ikke nemmere at vejene til borgen er lukket pga. vejarbejde.
 
startside_index